Anne Marijn Voorhorst // schrijver / beeldend kunstenaar // writer / visual artist // voorhorst.am[a]gmail.com

Bio
 
Anne Marijn Voorhorst (1992) is schrijver van poëzie, proza, en kunstkritiek, en beeldend kunstenaar. Ze woont en werkt in Amsterdam. Sinds 2020 is ze werkzaam bij Stroom Den Haag als medewerker subsidies & toetsing en secretaris. Ook heeft ze ervaring als freelance tekstschrijver en redacteur.

In 2014 behaalde ze haar BA aan de Gerrit Rietveld Academie, afdeling Beeld en Taal. In 2020 rondde ze cum laude de MA English Literature in a Visual Culture aan de Vrije Universiteit Amsterdam af.

Haar werk is gepubliceerd door nY, de Internet Gids, Metropolis M, Tubelight, Kunsthuis SYB en De Tirade en is te vinden in diverse kunstenaarspublicaties. Ze droeg voor en performde in o.a. Vooruit (BE), NEVERNEVERLAND, Kunstvereniging Diepenheim, Showroom MAMA, Cobra Museum, Joods Historisch Museum en het Parooltheater.

---
 
Sinds 2017 maakt ze ook deel uit van DJ duo V von Willendorf, samen met Sjoerd van Leeuwen. Ze traden o.a. op in de W139, Arti et Amicitiae, Festival Van de Radar, de Vooruit (Gent, BE) en In de ruimte (Gent, BE).

Gemaakt met Berta.me

Anne Marijn Voorhorst ©