Anne Marijn Voorhorst // schrijver / beeldend kunstenaar // writer / visual artist // voorhorst.am[a]gmail.com

Bio
 
Anne Marijn Voorhorst (1992) is schrijver van proza, poëzie en kunstkritiek, en beeldend kunstenaar. Ze woont en werkt in Amsterdam. Momenteel volgt ze de master English Literature in a Visual Culture aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.
 
Haar werk is gepubliceerd door Metropolis M, Tubelight, Kunsthuis SYB en De Tirade en is te vinden in diverse kunstenaarspublicaties. Ze droeg voor en performde in NEVERNEVERLAND, Kunstvereniging Diepenheim, Showroom MAMA, Cobra Museum, Joods Historisch Museum en het Parooltheater.

 

Over mijn werk
 
In mijn verhalen laat ik de wereld van zijn absurdistische kant zien, door te vertellen vanuit een haast buitenaards perspectief.

Plot en (klassieke) karakterontwikkeling spelen een kleine rol; meer focus ik op de perceptie en innerlijke beleving van de (vaak vrouwelijke) personages.

Taal en tekst zijn voor mij niet alleen een middel om verhalen mee te vertellen. Ook behandel ik deze als materiaal, waarmee onderzoek mogelijk is naar de mogelijkheden en regels van het medium.

Gemaakt met Berta.me